»Pozornost naj potrošniki namenjajo povečevanju deleža sladkorja, manjšanju sadnega ali zelenjavnega deleža, uporabi umetnih sladil, menjavi bolj kakovostnih manj predelanih in pretežno nenasičenih maščob z manj kakovostnimi bolj predelanimi in pretežno nasičenimi maščobami (npr. palmova, kokosova maščoba).«
»Gospodarska zbornica Slovenije je pripravila Katalog živil, ki temelji na analizi trga glede na kakovost ponujanih živil; različna ministrstva, vključno z ministrstvom za javno upravo in ministrstvom za kmetijstvo, podpirajo izboljšave na področju javnega naročanja živil in zmanjševanja zavržkov hrane, prav tako se trudijo izboljšati sistem javnih naročil nekatere lokalne skupnosti; če bo izboljšana in transparentna ponudba za naročanje hrane v javnem sektorju, bo predvidoma bolj transparentna tudi ponudba za individualne potrošnike.«
»Potrošniki naj ne bodo na avtopilotu. Tudi pri živilih, ki jih redno kupujejo, naj občasno preverijo njihovo ceno za enoto, velikost pakiranja in njihovo sestavo. Če opazijo, da je proizvajalec zmanjšal količino izdelka oziroma spremenil njegovo sestavo ter kakovost, na trgu poiščite alternativo. S tem boste podprli proizvajalce, ki takšnih, do potrošnika neprijaznih praks ne uporabljajo.«